Hva gjør jeg med en kjemikaliestinkende genser kjøpt hos H&M? Hva er det H&M egentlig gjør med genserne? Håper ingen ansatte hos H&M har vært borti dette plagget med hendene sine!

Genser-hm

 

Denne genseren er et kjemikaliehelvete!

I forrige helg var jeg i Stockholm – og som 99 % av befolkningen havnet jeg i en av H&Ms butikker. Ja, jeg må si at jeg stort sett er fornøyd med de, men nå har de havnet i kjemikaliebøtta. Genseren jeg kjøpte stinker helt jæ&%lig. Hvis jeg kunne ha lagt ut lukta på bloggen, så ville du kjapt skjønt hva jeg snakker om!

Jeg har vasket genseren fem ganger på ullprogram. Siste vask med skyllemiddel av vanilje og orchid lukt – men det var ikke nok til å ta knekken på kjemikaliestanken. Genseren har også hengt på balkongen i to dager – med håp om at kjemikalielukta ville luftes bort. Men neida.

Okay, jeg må innrømme at det lukter litt mindre enn for en uke siden – men det føles fortsatt som om jeg tar på meg en kjemikaliefabrikk. Og det er jo ikke akkurat veldig sjarmerende! Så genseren gjør seg best hengende alene på balkongen – og nå er det så kaldt at ingen sitter der, så da er ikke lukta plagsom heller.

Så hva gjør jeg? Noen forslag?

Genseren er laget av 80% ull 20% polyamid, i følge H&M.