For en start på dagen i dag!! Puh!! NSB, SAS og været!! En dårlig kombinasjon!

Planen var at jeg skulle ha vært i Tromsø i dag sammen med Innovasjon Norge. Tema: Sosiale medier i næringslivet. Men sånn ble det ikke. Jeg er fortsatt i Oslo 🙁

 

NSB får kjeft for alt
Det startet i morges med en halvtimes forsinkelse med flytoget! Et NSB-tog hadde tekniske problemer og sperret for all annen togtrafikk fra Drammen mot Oslo – dermed var flytoget også forsinket! Flytogverten(gud, for en tittel!) poengterte over lydanlegget at denne forsinkelsen skyldes NSB (ja, litt mer kjeft til NSB gjør vel ingenting – for de er i deep shit uansett). 

Kom meg omsider til Gardermoen etter hvert – men fikk raskt en følelse av at alt ikke var som det skulle med denne SAS-flyvningen til Tromsø. På lystavla sto det "New Info kl 10.00". Og det betyr trøbbel! Det vet vi alle, eller? 

SAS kunne like godt ha sendt oss til London. Hvor vi skal er jo ikke så viktig!
Men så bestemte SAS seg for at vi kunne gå ombord. Yes, vi skal til Tromsø!! Det var jo det som stod skrevet på TV’en over skranken. Men så overhørte jeg tilfeldigvis en samtale mellom kontrolløren (!) og en passasjer. De snakket om hvor lang busstur det er mellom Bardufoss og Tromsø! Hva?? Skal vi til Bardufoss?! Det er det ingen som har sagt! SAS mener tydeligvis at det ikke betyr noe om man reiser til Bardufoss eller Tromsø! Det er godt over 2 timers busstur!! Er de gale! Da kunne like godt ha sendt oss til London. Det er jo ikke så viktig hvor vi skal tydeligvis??!! De kan jo sette opp buss derfra også!  Greit at de ikke kan noe for at Tromsø Lufthavn er stengt på grunn av dårlig vær, men det betyr jo ikke at de ikke har et ansvar for å informere oss!! Eller hva mener du?

Jeg måtte droppe flyturen. Jeg hadde ikke rukket frem tidsnok til seminaret. Bad luck! 

Rutinene til SAS står til stryk. Uansett SAS sine rutiner, så er det noe med oss mennesker: Vi sprer informasjon over en lav sko. Også i dette tilfelle. Informasjon om at flyet allikevel ikke skulle til Tromsø spredte seg som et virus blant passasjerene. En del valgte å bytte fly eller kansellere. Jeg kansellerte. Så får vi se om SAS gjør som de sier: "Du blir ikke belastet for billettene". Noe sier meg at jeg antakeligvis får problemer – at de tar penger fra kredittkortet mitt uansett. Jeg har dårlig magefølelse – så jeg får følge med.

Kjipt at jeg ikke kom meg til Tromsø! Stor takk til Ken Karlsen som hjalp Innovasjon Norge med en ersatter for meg. Daniel Andersson, som bor og jobber i den vakre byen, skal snakke om temaet i stedet for meg. Lykke til! Sporty å stille opp på så kort varsel!

Og til innovasjon Norge: lykke til med arrangementet! Ses i Bergen i februar 😉