Fremtiden er mobil og sosial, eller hva tror du? [video]

Ja da, jeg vet det er vanskelig å spå om fremtiden. Men det er to ting jeg er veldig sikker på: fremtiden er mobil og sosial.  Ingen vågal spådom kanskje, men det stiller ekstremt store krav til alle de virksomheter som utvikler tjenester og produkter – også i finansnæringen der jeg jobber. Vi vet at en god mobilbank betyr mye for bankkundene, utfordringen er å legge til rette for opplevelser mellom mennesker utover det rent funksjonelle.  Jeg kaller det ”sosial banking”.

I dag kom jeg over en konseptfilm fra PayPal som handler som sosial shopping. Filmklippet er fantastisk inspirerende. PayPal skal re-skape pengekonseptet. En stor – og spennende – tanke! Filmen inneholder alle mulige betalingstjenester: “bump” betaling og overføring, lokasjonsbaserte tilbud, QR-koder, betalingsløsninger i butikk og lignende. Og PayPal sier at fremtiden er her….om noen få måneder.

 

Hva tror du? Er fremtiden sosial og mobil?