Hva er problemet med Facebook?

“The problem with Facebook is that it’s keeping things from you,” sier Derek Muller, mannen bak videobloggen Veritasium. Mesteparten av det innholdet som venner og Facebooksider legger ut, ser du rett og slett ikke. På Twitter, Instagram eller YouTube filtreres ikke innholdet – men på Facebook filtreres innholdet fordi Facebook skal tjene penger (!).

Alle som administrerer en Facebookside har sett fallende “reach” den siste tiden. Medisinen er – hvis du ikke lager excellent innhold som folk elsker (og det bør  vi jo gjøre hver gang)  – å betale for at følgerne dine skal se innholdet ditt. Muller mener at problemet er “the only way Facebook has found to make money is by treating all entities (individuals, creators, brands and advertisers) on the site as advertisers and charging them to share their content”. Sant?! På YouTube er det snudd på hodet – lager du godt innhold, ser folk det, og du tjener penger.

Men på den annen side, hjelper jo Facebook å filtrere bort “kjedelig” innhold. For det vil vi jo ikke ha i newsfeed’en vår 😉

Se videoen – veldig interessant!