Hva er hemmeligheten bak suksessen Buzzfeed?

Tidligere denne måneden snakket sjefen i Buzzfeed, Jonah Peretti, om hvordan de bygger en mediemodell der data og kreativitet står i sentrum. Her kan du se videoklippet fra konferansen Content Marketing Summit 2014.

Nye medieaktører som Buzzfeed og Huffington Post har tatt et skikkelig digitalt “ballegrep” på de tradisjonelle mediene. Du har sikkert fått med deg den digitale nedturen som tradisjonsrike New York Times opplever. En intern arbeidsgruppe i avisen har laget en rapport, The NYT Innovation Report, som tegner et meget blekt bilde av den historiske storavisen. Rapporten slår fast at mediehuset ikke klarer den digitale overgangen. New York Times mangler en digital kultur – eller som det står skrevet i oppsummeringen:

“The New York Times is winning at journalism. At the same time, we are falling behind in a second critical area: the art and science of getting our journalism to readers. We have always cared about the reach and impact of our work, but we haven’t done enough to crack that code in the digital era.”

Enkelt fortalt: Leserne svikter avisen. Newsfeeden er den nye forsiden – ikke forsiden til New York Times. Avisen knuses av nye konkurrenter som Huffington Post og BuzzFeed. Disse to mediehusene er eksperter på digital deling og promotering mot et stort digitalt publikum.

Buzzfeed – et stort mediehus
Buzzfeed har i løpet av få år rukket å bli et stort mediehus. De har over 150 millioner unike besøkende hver måned. 75 % av trafikken kommer fra sosiale medier, og leserne er i hovedsak mellom 18 og 34 år. Buzzfeed er større enn de tradisjonelle TV-nettverkene i USA. Jonah Peretti sier følgende om selskapet han har vært med å starte:

“We’re constantly making media and learning from it. The process is great for creative people because they can immediately see what works and what doesn’t. No matter the results, they always lead to new inspiration. That kind of marriage between data and creativity is a theme that we’ll see much more of in the coming years.”

Her er filmklippet: