Nå har det skjedd igjen!! “Facebook-likes” blir plutselig borte fra blogginnleggene

På et eller annen mystisk vis har Facebook-tellerne på nyhetsbloggen til SpareBank 1 Gruppen blitt nullet ut på. Flere tusen ”likes” er borte. Gone! Hva er det som skjer?

Det er ikke gjort noen oppdateringer eller endringer på bloggen de siste dagene som kan trigge dette. Så hva er det da som

har skjedd? Har Facebook gjort noen endringer? Jeg har ikke funnet noe svar på Google – så jeg trenger litt hjelp. Kan du hjelpe? Jeg trenger rett og slett en forklaring

Nå ser bloggen nesten ut som en spøkelsesby
Alle blogginnleggene har fått nullet ut ”likes”  – altså ingen synlige bevis på at noen har funnet blogginnleggene verdig for deling. For eksempel hadde blogginnlegget om klokkebank nærmere 1200 delinger på Facebook, men nå ser det ut som saken har null Facebook-likes. Dette gjelder nå samtlige blogginnlegg.

Så betyr antall likes og tweets noe på bloggen?
Tja, det gjør vel det.  Vi mennesker har en tendens til å tillegge ting som er populære (les: mange likes og tweets) større verdi. Dette fenomenet kalles ”social proof” eller sosial kredibilitet. Folk gjør det de ser andre gjør, viser altså forskningen. Denne mekanismen funker både online og offline.

For nøytrale lesere kan tellere som viser et høyt antall likes og tweets gi et signal om at denne saken er verdt å dele. På den annen side kan man jo også hevde at bra innhold blir delt uansett. Og det er jeg også enig i, men jeg tror allikevel at antall delinger spiller en rolle for folk.

Så, kan noen hjelpe meg?

2 responses to Nå har det skjedd igjen!! “Facebook-likes” blir plutselig borte fra blogginnleggene

  1. magnusboe

    Hei Christian,

    Det er åpenbart noe galt med pluginet som ligger på bloggen. 
    Når jeg henter ut data ser jeg at nevnte bloggpost har 883 likes, 190 delinger og 73 kommentarer. Totalt 1146 interaksjoner.
    Kanskje like greit å bytte ut pluginet eller hente fra en tredjepart i stedet…

Comments are closed.