Er du leder, så bør du bruke 45 min på denne videoen!

Det er ikke ofte du ser foredragsholdere som både er underholdende, har godt faglig innhold og samtidig får deg til å tenke. Alexander Bard er en slik mann. Jeg satt klistret til skjermen i 45 minutter. Hvilket fyrverkeri! Mr. Bard er en svensk musiker, produsent, forfatter og foreleser. Han er også kjent fra popgruppene Army of Lovers og BWO. I dette foredraget tar for den digitale, deltakende revolusjonen, og er basert på hans siste bok “Synthesis – Creating God Internet Age”.

I Webbdagarna-programmet står det følgende: “Vad händer om vi utgår från att individualismen är en religion och att verkligheten i första hand är virtuell, inte fysisk? Tänk om Gud i själva verket är namnet på mänsklighetens alla drömmar projicerade mot en enda gemensam punkt, kan vi då komma åt den punkten? Alexander Bard menar att vi nu kan det. För första gången i mänsklighetens historia har det blivit praktiskt möjligt för världens sju miljarder människor att koppla ihop varandras drömmar i realtid. Verktyget är välbekant; Internet. Ett dramatiskt möte mellan metafysik och teknologi. Nu förvandlas tidigare passiva mottagare av framtiden istället till aktiva deltagare. Den participatoriska tidsåldern är här. Och den påverkar och förändrar spelregler på ett revolutionerande sätt.”

Enjoy!