Fotoskanner app fra Google

Fotoskanner: Ny gratis-app fra Google skanner papirbildene dine

Smarttelefonen har blitt det nye folkekameraet, og papirbilder hører fortiden til for de fleste av oss. Jeg husker faktisk ikke siste gang jeg så at noen ta frem et vanlig kamera for å ta et bilde – uansett anledning. Alt er digitalt, og mobilen har vi alltid med oss.

Gjenopplive gamle minner
Samtidig har mange av oss feite familiealbum med mange bilder fra barndommen – som vi aldri ser på – fordi de ligger i skapet og støver ned. De er ikke på mobilen, i ”skya” eller PCen. På familieselskaper snakker vi alltid om at vi må få skannet disse bildene. Det er gøy å gjenoppleve gamle minner, men hvem gidder å kjøpe en skanner? Så da blir det med tanken.

Fotoskanner (gratis)
Jeg har prøvd en del skanne-apper de siste årene, men aldri vært helt fornøyd. De siste ukene har jeg brukt Google-appen Fotoskanner (PhotoScan) – og er litt forelsket i den. Gamle papirbilder fra mamma og pappa er skannet inn på 1-2-3. Og kvaliteten er god nok for meg – og de gamle papirbildene har aldri vært mer tilgjengelige enn nå. Utrolig deilig.

Enkel å bruke
Appen er utrolig enkel å bruke, og teknologien fjerner gjenskinn med en enkel, trinnvis skanneprosess. Den beskjærer automatisk bildet basert på kantregistrering, og smart rotering gjør at bildene ligger riktig vei uansett hvilken vei du skanner dem. Enklere blir det ikke.

Her finner du PhotoScan-appen (gratis): 

Hva er din favoritt skanne-app?