Får QR-koden et comeback?

Det har vært en snikinnføring av QR-koder det siste året – og nå har det også blitt lettere å skanne kodene. Du trenger ikke lenger en egen app for det 🙂 

I forrige måned kom Apple med iOS 11. Programoppdateringen inneholder en hel del nyheter som f.eks nytt kontrollsenter, redesignet AppStore, filmopptak av skjermen, ny måte å komprimere film og bilder på, AR-tilpasninger (utvidet virkelighet) – og (hold deg fast!) skanning av QR-koder med kameraet. Du trenger altså ikke lenger laste ned en egen QR-kode-app for å skanne QR-koder.

Ikke så uhipt som du kanskje tror
Du tenker sikkert at QR-koder er skikkelig gammeldags og uhipt – men hvis du tenker over det, så har det vært en snikinnføring av QR-koder hos flere populære apper/tjenester det siste året – sjekk Snapchat, Messenger og Spotify. De har alle disse kodene…

Tidligere har det vært vanskelig og komplisert å bruke QR-koder fordi du trenger en egen app – nå foregår dette native, som det heter. Du kan rett og slett bruk kameraet på mobilen, skanne koden og få opp innholdet – sjekk filmen nedenfor.

Fjernet friksjon for brukerne
Det blir spennende å se om flere virksomheter vil ta i bruk QR-koder i kommunikasjonen….det har i hvert fall blitt enklere for mottakerne å skanne kodene – noe som har vært et stort hinder for utbredelse. Folk orker ikke egne apper for alt.