Facebook event VR virtual reality

Snapchat, Facebook, Amazon, VR, Vipps og Scott Galloway

Hva skjedde sist uke? Jeg bruker nok en del tid på å holde meg oppdatert på hva som skjer i krysningspunktet mellom digitalisering, kommunikasjon, sosiale medier og innovasjon – så jeg tenkte, hvorfor ikke bare legge ut lenker og ressurser til det viktigste jeg har kommet over den siste uken 🙂 Here we go:

Snapchat introduserer Context Cards
Snapchat lanserer en ny lokasjonsbasert tjeneste, Context Cards – men foreløpig kun i USA, Canada, UK, Australia og New Zealand. Nå kan sveipe opp en geo-tagget snap for å sjekke sjekke steder dine venner har besøkt, f.eks restauranter, sjekke åpningstider, bestille bord (OpenTable), og selvsagt bestille en Lyft- eller Uber-bil for å komme deg dit osv. Det ser ganske smooth ut. Synd vi ikke får testet det her hjemme ennå. Og det er vel bare et spørsmål om tid før Instagram har kopiert det 🙂

Twitter med bokmerke-funksjon
Og nå går det rykter om at Twitter endelig skal lansere en bokmerkefunksjon slik at du kan spare på tweets uten at andre ser det – ulikt “hjertefunksjonen” som allerede eksisterer. Tja, uvisst om dette gjør Twitter poppis igjen…og det er ikke kjent når det eventuelt kommer.

https://twitter.com/jesarshah/status/917538321693261824

Facebook med en billig VR-brille
På et Facebook-event denne uken, presenterte Mark Zuckerberg Oculus Go (et trådløst VR-headset som ikke er koblet til datamaskinen eller mobilen). Med denne lanseringen, så prøver Facebook å få VR ut til massene. Usikker på om folk vil gå med en hjelm på hodet for å oppleve en virtuell verden – selv om denne utgaven av Oculus er billig. I følge Recode, så har Facebook gjort en hel del for å lage VR-filmer som kan appellere til massene. Vi snakker VR-filmer med NBA-stjernen LeBron James og president Barack Obama, og en 40 minutters VR-film.


I tillegg lanserte Facebook 3D-posts – en ny type innlegg på Facebook. I dag krydres nyhetsfeeden din av tekst, bilder og video – nå kan du altså poste 3D-innlegg rett på Facebook – og folk trenger ikke VR-briller for å kunne se og interagere med 3D-objektene. Ser kanskje kult ut 🙂 Sjekk filmen over. Facebook planlegger også å lansere en egen VR-app, Venue, hvor folk kan se konserter, live sportssendinger, filmer og tv-shows sammen med venner – virtuelt altså 🙂

Hvordan lager du den perfekte tittelen på et innlegg i sosiale medier?
Det er det nok mange som lurer på. Jack Grovum, sjef for sosiale medier i Financial Times, har laget en spørsmålsliste som hjelper deg å lage den perfekte tittelen. Enkelt, men nyttig!

Vipps, så var MobilePay ute
Nyheten om at Nordea joiner Vipps og MobilePay legges ned i Norge er “good news” på lang sikt. Bankene i Norge har en lang tradisjon på samarbeid, se bare på BankID, BankAxept og lignende. Neste år kommer Betalingstjenestedirektivet (PSD2) som åpner opp for konkurranse. Vi kommer til å se initiativ både fra startup-selskaper og store internasjonale aktører som Facebook, Apple, Amazon ol. Da kan det være bra å ha et sterkt norsk alternativ – slik at vi ikke får samme tilstander som medie-Norge opplever i konkurransen med de store internasjonale giganter (les: Facebook). Så får vi håpe at Vipps ikke utnytter den manglende konkurransen i betalingsmarkedet ved å innføre en haug med gebyrer….vi som lever får se 🙂

The Four – Amazon, Facebook, Google og Apple
Har kommet halvveis gjennom boka “The Four” av Scott Calloway. Og den er bra! Den handler om det fire mest innflytelsesrike selskapene i verden. Calloway skriver: “Just about everyone thinks they know how they got there. Just about everyone is wrong“. Hvis du ikke gidder å lese boka, så bør du se dette videoklippet:

Sulten?
Og hvis du ikke vet hva du skal lage til middag i kveld, så kan du nå bestille mat direkte på Facebook. Det er bare en dum ting; tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig i USA – men det komme vel snart hit også 🙂 Uansett, Facebook bygger sten på sten med tjenester – så folk slipper å gå andre steder…