homepod-siri-apple-music

Enda mer stemmestyring og Facebook pusher Stories!

Her er ukens oppsummering av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Nå kan du snart følge hashtags på Instagram
Ryktene skal ha det til at man snart kan følge emneknagger på Instagram – ikke bare profiler. Nyttig? Kanskje. Les mer om saken.

Snart klart for Apples HomePod
Stemmestyring er hot-hot-hot! Det finnes en rekke smarte høyttallere i markedet allerede – hvor Alexa og Google Home er de største. Sonos har også meldt seg på med stemmestyring. Tidligere i år, annonserte Apple at de også skal inn i dette markedet. Nå er det snart klart for HomePod (Siri). Jeg har både Amazon Echo (Alexa) og Google Home, så jeg styrer nok unna denne. Men den ser nice ut – som alt annet fra Apple. (New York Times melder at HomePod nå tidligst kommer i begynnelsen av 2018!)

Facebook events med Stories
Facebook Stories (historier) har vel ikke vært en suksess. Har ikke sett noen offisielle brukertall, men ser jeg på mitt nettverk så er det er det kun en håndfull som bruker Facebook Stories. Men nå girer Facebook opp er par hakk og introduserer Stories på events og grupper. Skjønner hvorfor de gjør det – det deles jo en innhold fra konferanser, seminarer og lignende – men tror vel ikke at folk vil gjøre det i en gruppe eller på en event-side. Vi vet at det er veldig vanskelig å få folk til å dele innhold der du mener de bør  gjøre det…Så dette blir nok bare et pust i bakken.

Hvordan bruker folk Facebook Messenger?
Messenger har over 1,3 mrd brukere hver måned – og det vokser. Meldinger i ulike former er viktige for folk i hverdagen. Facebook har nylig gjennomført en studie av den globale samtalen, hvor går utviklingen og myteknusing. Sjekk rapporten her.

Klart for Pinterest Lenses
18 % bruker Pinterest i Norge, og kvinner er overrepresentert i samtlige aldersgrupper, i følge Ipsos SoME Trasker Q3/2017. Det er en svak økning i antall brukere, men det er vel ikke Pinterest som det snakkes mest om rundt kjøkkenbordet. Men nå kommer de med en ny bildesøkfunksjon i appen. Du kan bare peke kameraet mot en jakke du har hengende i skapet, så finner Pinterest lignende jakker/outfit. Jeff Harris, Pinterest, sier til Techcrunch: “The way lenses work, you take a picture of something and we try to match the picture with all the images that are most similar…..What we’ve done with Lens Your Look is taken a step deeper”.  Da er det bare å prøve 🙂

Pinterest Lenses

Og så noen småhistorier: