Alexa_for_Business

Nå kan Alexa styre arbeidsplassen din

Pluss mange andre saker. Her får du en oppsummering av ukens viktigste saker innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Spør kundene dine, så får du svar

Kundeinnsikt er smart – og det trenger ikke være så avansert. Sjefen i Airbnb, Brian Chesky, spurte på Twitter, og fikk svar. Masse svar. Det var spesielt ett ønske som dukket opp ganske ofte – mulighet til å dele regningen etter en overnattingstur. Nå har Airbnb lansert tjenesten. Du kan ganske enkelt dele regningen for en overnatting med opptil 16 personer. Ikke spesielt avansert – men de svarer på et behov i markedet.

Mer data på Google Trends

Google Trends gir deg info om hva folk søker på akkurat nå (og tilbake i tid). Nå omfatter søket også andre kilder som f.eks nyheter, shopping, bilder og YouTube. Se hele saken her.

Nytt fra Snapchat

Det ser nesten ut som Snapchat har giret opp innovasjonsarbeidet. Nå lanserer Snapchat filtre som identifiserer hva du har tatt et bilde av og tilbyr skreddersydd grafikk og illustrasjoner. Objektgjenkjenning er ikke noe nytt. Techcrunch melder om at Apples fotoapp, Google Photos og  Amazons Prime Photos tilbyr det samme.

BMV tester ut Snapchats AR-løsning

Som første merkevare, har BMW testet ut Snapchats AR-linse som gjør det mulig for brukere å “ta og føle på” bilen før et kjøp. BMWs Jörg Poggenpohl sier: “…it is hoping the playful medium will help it attract a younger audience. The tool allows it to “enrich” users’ digital experience through content they find appealing, with a high recognition value”. Brukerne kan velge farge på bilen, og bevege seg rundt for å se bilen fra alle mulige kanter.

Hvordan manipulerer Amazon, Apple, Facebook og Google følelsene våre?

Scott Galloway har en skikkelig “rant” rettet mot de fire store tech-selskapene i dette TEDNYC-foredraget. Denne bør du se 👍 Har Amazon, Apple, Facebook og Google fått for stor makt? Og hvorfor gjør myndighetene så lite for å regulere dem?

Amazon Alexa på jobben

Da er det her: Du kan bruke Alexa for å styre møterom, bestille kontorrekvisita, få hjelp til å finne frem på arbeidsplassen, sette opp telefonkonferanser og masse annet. Alle medarbeidere kan få sin egen digitale assistent.

Stemmestyring er kanskje det hotteste om dagen – og nå kan du altså ikke bare styre hjemmet via Alexa – men også jobben. Har ikke sett at Google, Microsoft, Apple eller andre tilbyr dette ennå. Men det er vel bare et spørsmål om tid.

Vi ses 😀