The_Swift_Life Taylor Swift app

Ny kjendis-app, og hva mener folk egentlig om stemmestyring?

Her er ukens oppsummering av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Airbnb med virtuelle visninger

Augmented Reality (AR) er hot om dagen. Nå ønsker Airbnb å tilby virtuelle visninger av leieobjektene. Du kan, før du ankommer leiligheten du har leid, få en virtuell omvisning ved hjelp av AR og eller VR teknologi. VR står for Virtual Reality. Les mer om saken her.Airbnb agumented reality virtual reality

Hva tenker folk om digitale assistenter?

Stemmestyring er på alles lepper. Amazon Alexa er størst med over 10 millioner enheter i markedet. Andre aktører er Google (Home), Apples HomePod, Samsungs Bixby og Microsofts Cortana.

Dashbot.io har gjennomført en undersøkelse om folks holdninger til og bruk av stemmestyringsassistentene (puh…for et langt ord). Noen av hovedfunnene er:

 • Folk er stort sett fornøyde med bruken av assistentene – og anbefaler dem gjerne til venner.
 • Enhetene endrer atferd – og folk bruker dem jevnlig og stoler på dem.
 • Brukerne er positivt overrasket over brukervennligheten, nøyaktigheten og funksjonaliteten til enhetene.

74 % oppgir at de bruker stemmeassistentene minst en gang om dagen. De tre mest populære funksjonene som brukes er 1) spille musikk 2) sjekke været 3) søke etter informasjon. Se hele undersøkelsen her.

stemmestyring bruk av alexa og google home

1 milliard timer brukes på Netflix hver uke

Like sikkert som julekvelden kommer, så lager de store “tech-selskapene” årskavalkader for årets om har gått. Netflix publiserte sine tall denne uken. Her er de viktigste tallene:

 • Vi ser 140 mill timer med film og serier hver dag. Det blir 1 milliard timer i uka.
 • Den mest populære dagen på Netflix var 1. januar 2017.
 • Mexico har rekorden for flest seere daglig.
 • I gjennomsnitt så vi 60 filmer i 2017.

the year 2017 of netflix

17 milliarder videosamtaler på Messenger i 2017

Facebook Messenger har også sluppet sine “brukertall” for 2017. Her er hovedtallene:

 • Det er delt 500 milliarder emojis. Det betyr 1,7 milliarder daglig.
 • Det er delt 18 milliarder GIFer.
 • Og mer enn 11 milliarder “Reactions”.
 • Over 7 milliarder meldinger er sendt hver dag på Messenger.

Nesten 2,5 millioner gruppe-chatter settes opp hver dag. Forbrukerrådet tester Reddit

Forbrukerrådet har sett på markedet for digitale spill og spillplattformer – og hvilke rettigheter forbrukerne har. Målgruppen er “gamere”, og de er relativt vanskelig å treffe gjennom “vanlige” kanaler – derfor valgte Forbrukerrådet blant annet å teste Reddit for å komme i dialog med målgruppen. Det ble satt opp en AMA (Ask me Anything) – og det kom inn en rekke spørsmål som ble svart ut av Forbrukerrådets LawBot (ansatte som spiller på fritiden). Reddit Norge er ikke en stor kanal, men de som er aktive, er meget aktive! Gøy å kunne teste ut nye kanaler 😀

(NB: Jeg jobber i Forbrukerrådet)

Taylor Swift tar en Kardashian

Kim Kardashian har en app. Gordon Ramsay likeså. Nicki Minaj har sitt eget spill, Empire. Målet er å komme tettere på fansen – og tjene penger. Taylor Swift har nå lansert sin egen app, The Swift Life. Fansen kan snakke med hverandre, dele og oppleve alt rundt livet til Taylor Swift – og Taylor har direkte kontakt med sine fans. Og de kan kjøpe tilganger, stickers og Gud vet hva! Slik at Taylors lommebok kan fylles opp. Et smart trekk! Forbildet er nok Kim Kardashian. Hun har stor suksess med sitt sosiale nettverk.

Normalt er jeg ikke fan av å bygge egne økosystemer – det er fryktelig vanskelig og kostbart, men er det noen som kan lykkes med det – så er det de store kjendisene på verdensscenen.

Og til sist, småsaker: