Teknologitrender: Hva blir “hot” i 2018?

Det er det store spørsmålet ved slutten av året! I tillegg får du ukens oppsummering av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Slik blir “nye” Snapchat

Snapchat prøver å få overtaket igjen i konkurransen med først og fremst Instagram. Snapchat kommer med nye algoritmer og et klarere skille mellom innhold fra venner og merkevarer. Så får vi se om det er nok!

Tid for å spå om fremtiden

Desember er måneden da alle skal spå om fremtiden. Forbes er ute med “Here are the top nine tech mega-trends that I believe will define 2018 and beyond“. Hovedpunktene:

 1. Datafisering av livene våre.
 2. Tingenes internett blir smartere (IoT).
 3. Eksponentiell vekst i datakraften.
 4. Kunstig intelligens.
 5. Automatiseringen blir ustoppelig.
 6. 3D-printing (ja, du leste riktig)
 7. Mer interaksjon med “teknologien” – som  f.eks bruk av stemmen.
 8. Blockchain.
 9. Plattformøkonomi.

Og her er Gartners topp 10 tech trends.

Det er vanskelig å spå om fremtiden – ofte så overvurderer vi hvor kjapt ting går eller vi forelsker oss i noen teknologier som forbrukerne ikke ser nytten av.

Slik kan du bruke mobilen for lage video

Å bruke mobilen for å filme er relativt enkelt, men hvordan kan du “pimpe” videoene dine uten at det krever 20 studiepoeng? Video journalisten Yusuf Omar gir deg tips til apper som er svært nyttige. Enjoy!

Hvordan få folk til å “elske” innholdet du lager?

BuzzFeed har kategorisert innholdet sitt, og sett på hva som gjør at innhold får fart på nettet. De laget modellen “Cultural Cartography” – hvordan hjelper innholdet folk i deres virkelige liv? Hvordan kan BuzzFeed bidra i relasjonen mellom to personer? Her er ingrediensene:

 • Humor – hva får deg til å le?
 • Identitet – dette er meg!
 • Kultur – dette er oss!
 • Lære noe nytt om deg selv
 • Gjenopprette troen på noe!

PS. Genierklærte BuzzFeed sliter både med fallende brukertall, inntekter og oppsigelser…kan hende at de er altfor ekstreme når det kommer til “click bait” inspirerte saker og titler 😱

 

Småsaker: