En ny anti-Facebook app, Netflix og annet snacks

Her er en oppsummering av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering 🙂

Vero – en ny anti-Facebook sosial plattform

Vero er egentlig ikke en ny app. Den dukket opp i AppStore allerede i april i fjor, men har den siste tiden fått mange nye brukere (#3 på U.S. iTunes Social). Vero markedsfører seg som en anti-Facebook plattform. De hevder at de ikke bruker målrettet annonsering (eller algoritme-helvete til Facebook), du har kontroll på hva du deler med hvem, de bruker kun personopplysninger for registrering osv. osv. De skal etter hvert satse på en abonnementsmodell og avgifter på kjøp/salg. Jeg har registrert meg – men kun to av mine venner/bekjente/kolleger har appen….så jeg vet ikke 🙂 Kanskje de etablerte er for sterke…Vi har sett mange nye sosiale medier komme og gå 🙈

Vero for iPhone

Vero Google Play

Vero er en sosial app

Netflix bruker nesten like mye på innhold som tradisjonelle TV-selskaper

Netflix er ikke bare ekstremt gode på brukeropplevelse, men de bruker sinnsykt mye penger på å lage innhold (serier, filmer, dokumentarer osv). Redcode har laget en oversikt over hvor mye Netflix – og andre selskaper – bruker på innhold (unntatt sport). Det er store tall. I fjor brukte Netflix nesten like mye som Disney (!). Nedenfor ser du listen – her kan du se saken.Hvor mye bruker Netflix på innhold

Og QR-koden er ikke død!

Nå prøver Amazon seg på QR-kjøret.

Hvorfor skal du bry deg om farger?

Visste du at fargene rød, grønn, oransje og gul funker best hvis du skal få brukerne dine til å gjøre noe? Korrekt bruk av farger kan støtte og styrke merkevaren og lesbarhet. Farger kan forenkle navigasjonen og øke konverteringen. Nysgjerrig på hva som funker eller ikke? Giuseppe Caltabiano skriver om saken.

The Guardian med spennende videreutvikling av podkastformatet

Podkast vokser i Norge. Selve formatet har ikke endret seg så mye siden 2004. Men nå tar mediehuset the Guardian podkast til nye høyder. De lanserer nå en lydspiller som integrerer visuelle elementer som meldinger, fotografier, diagrammer og animasjoner i lytteopplevelsen. Lydspilleren gjør det også mulig å abonnere på podcaster via nettet, og ikke bare via podkast-apper. Første podkast-showet heter Strangebird. Sjekk den ut her. strangebird podkast

Og der falt aksjekursen til Snapchat med 10 milliarder kroner – pga en tweet

Andre småsaker:

 

2 responses to En ny anti-Facebook app, Netflix og annet snacks

 1. Bra nyhetsbrev!

  Tester Vero selv, men om den brukes og har nok nytte? Det gjenstår å se 😉

  QR-ble aldri venner med den funksjonen, går kjappere å taste inn URL i søkemotor’n

  • Christian Brosstad – Author

   Takker, Glenn. Jeg bruker en del tid på å holde meg oppdatert på hva som skjer i krysningspunktet mellom digitalisering, kommunikasjon, sosiale medier og innovasjon – så jeg tenkte, hvorfor ikke bare legge ut lenker og ressurser til det viktigste jeg har kommet over den siste uken – derfor denne ukentlige oppsummeringen 🙂

   Jeg er også usikker på fremtiden til Vero, men liker inndelingen på venner, bekjente osv 🙂 Så får vi se om plattformen har livets rett.

   Når det gjelder QR-koder, så bruker jeg det mer nå pga at det er bare å bruke kameraet på iPhonen – trenger ikke lenger en egen app for det 🙂

Comments are closed.