Alexa, ring resepsjonen!

Smått og stort om digitalisering, digital kommunikasjon og sosiale medier sist uke 😀

Alexa, din personlige Concierge

Det er skrevet mye om stemmestyring og virtuelle assistenter. Det er virkelig hot om dagen! Denne uken lanserte Amazon Alexa for Hospitality – hotellgjesters virtuelle assistent. Hotellgjester kan enkelt få hjelp av en virtuell assistent til å bestille nye håndklær, slå av og på lyset, styre temperaturen på rommet, ringe resepsjonen, spille favorittmusikken, finne lokale restauranter, spørre om hvor treningsrommet på hotellet er, bestille leiebil, sjekke ut av hotellet, pluss mange andre ting. Dette skal testes ut på utvalgte Marriott-hoteller. Dette er en skikkelig vinn-vinn-situasjon; hotellgjestene opplever god kundeservice og enkel tilgang på tjenester, og hotellet kan drives mer effektivt 😀 Det blir spennende å følge med på hva hotellgjestene mener om dette – jeg digger det! Mer som saken.

Snapchat med personvernvennlig Snap Kit

Den består av fire deler; Creative, Login, Bitmoji og Story. Sjekk filmen 👇 TechCrunch har laget en enkel oppsummering her. Snapchat tar virkelig standpunkt i personvern- og sikkerhetsspørsmål – “Your privacy and security come first. Periode!”. Facebook! Se og lær 😀

 

Andre småsaker: