Snapchat-problemer, tech-podkast og digitale assistenter

Tilbake med smått og stort om digitalisering, digital kommunikasjon og sosiale medier 😀

Når dør (eller selges) Snapchat?

Snapchat sliter. Etter at Instagram klonet nesten alle funksjonene i Snapchat, så har de gruset Snapchat på antall brukere av Stories!  Til og med Facebook Stories er større enn Snapchat! Kameraselskapet, Snapchat, har også falt ut av listen over de mest nedlastede appene i verden. I tillegg sliter de med forretningsmodellen- hvordan tjene penger? Ikke lett dette…uansett, så trenger vi en sterk konkurrent til Facebook-appene – så jeg håper virkelig at Snapchat overlever. Kanskje den eneste muligheten for overlevelse er at de kjøpes opp av noen som har muskler til å ta opp konkurransen. Scott Galloway snakker om temaet her.

Snapchat in trouble

Daniel Ek i Spotify: – Hjernen trenger omtrent 200 millisekunder for å oppfatte noe som helst!

I et intervju med Reid Hoffmann i podkasten “Masters of Scale” avslører Spotify-grunderen hvordan han med et visuelt grep fikk brukerne til å tro at musikken startet med en gang man trykket på “play”! Selskapet har helt fra starten vært tydelige på hvilken merverdi og opplevelse de skal skape for brukerne sine. Du kan høre intervjuet i spilleren nedenfor. Les også saken her.

Snapchat hooker opp med Amazon

Snart kan du bare ta bilde av hva som helst, og har Amazon produktet i sin nettbutikk, så kan du kjøpe det rett i appen. Så får vi se om dette vil redde Snapchat på sikt. Les saken her. Bilde: Breakit.

Ny rapport om stemmestyring

Stemmestyring er på alles lepper om dagen, men vil det noen gang ta av? Ny rapport fra AppDynamics viser at 71 % av millennials i USA bruker en stemmeassistent hver dag – men brukeropplevelsen må bli bedre. Sjekk rapporten her. Og dette mener Google om hvordan stemmestyring endrer forbrukeradferden.

Microsoft teams får et skikkelig løft!

Endelig blir møter både morsomme og lærerike. Sjekk videoen nedenfor. Mer om saken her.

Ny podkast med mitt drømmeteam

Endelig! Ny podkast med mine to tech-favoritter, Scott Galloway og Kara Swisher! Denne episoden handler om Instagram, Snapchats fremtid og masse morsomheter. De er virkelig spissformulerte….akkurat slik jeg liker det 😂

 

Andre småsaker:

  • Instagram med “Remove follower” – et godt alternativ til blokkering av følgere. Blir du fjernet, så blir du visstnok ikke varslet om det 🙄

Bilde: Christian Wiediger on Unsplash