Bør Mark Zuckerberg gå av?

Hva har skjedd innenfor digital kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering siste uke? Her er noe av det jeg har lest/sett sist uke. Enjoy 😀

Hva skal til for få Facebook opp av omdømme-hengemyra?

Det siste året har virkelig vært “annus horribilis” for Facebook når det kommer til skandaler og dårlig dømmekraft. Det rare er at det ikke ser ut til å påvirke de økonomiske resultatene…så langt i hvert fall 🙄 Spørsmålet er om dette vil vare. Facebook er i gang med en rekke tiltak, men trengs det kraftigere virkemidler? Flere aktører mener at myndighetene bør gripe inn – og til og med dele opp selskapet. Facebook (og de andre “the Big Four”-selskapene) har blitt for dominerende. Professor Scott Galloway har vært tydelig på at dette er riktig å gjøre. Han mener til og med at både Sheryl Sandberg og Mark Zuckerberg burde gå av. Det kreves et annet lederskap for å rydde opp i problemene og ta brukerne på alvor.

Facebooks Sheryl Sandberg reiser verden rundt for å fortelle om hva de jobber med akkurat nå for å gjenvinne tilliten fra brukerne og myndighetene. Så får vi håpe det ikke bare er ord, men handling også. Her er hennes foredrag fra årets DLD Conference 2019.

Etterpå kom Scott Galloway på scenen…og han var ikke nådig! 

Hva mener du?

10 andre saker:

  1. Slik briljerer du på LinkedIN!
  2. Tenker Snapchat på å forlenge levetiden på “offentlige snaps”? Blir det slutt på 24-timer-funksjonen?
  3. AirBnB kjøper dansk start-up, og går inn i co-working-markedet.
  4. Skal Facebook slå sammen WhatsApp, Messenger og Instagram?
  5. Dette er Facebooks satsingsområder fremover (produktutvikling).
  6. Buzzfeed kutter ansatte, men lukter på en sammenslåing med Group Nine (videoselskap).
  7. Og Google er ikke bedre enn Facebook! Spionapper 🙈
  8. Apple ber om unnskyldning for FaceTime-feilen.
  9. Her er alle Super Bowl 2019 reklamene (Budweiser, Burger King, Amazon, Bumble, Stella Artois, Olay, Doritos, Pepsi, Kia, Colgate, M&M, Pringles, Bubly, Verizon, Devour, Planters, Skittles, Avocados osv. Hvilken liker du best?
  10. Alexa kan nå gjøre over 80 000 handlinger! Sjekk Super Bowl LIII reklamen nedenfor. Amazon lover at reklamen ikke vil vekke Alexa når reklamefilmen ruller over skjermene (acoustic fingerprinting).

Bilde: Skjermprint av DLD Conference 2019 (Youtube).