Lehman Sisters

I dag fikk jeg endelig litt tid til å stikke innom Gulltaggen. Dette må være det viktigste (og kanskje det beste) kommunikasjonsarrangementet i Norge. Og det har blitt stort! 

I år var det store navn på listen: Virgin-sjefen Sir Richard Branson (som vår egen Norwegian-sjef Bjørn Kjos må ha som forbilde?!), Guy Kawasaki, Gary Vaynerchuk, Steve Ballmer (på videolink – usikkert om han fremdeles er askefast) og våre to svenske karaokekapitalister (og professorer) Jonas Ridderstråle og Kjell A. Nordström. Jeg hadde planer om å se/høre/oppleve alle sammen, men sånn ble det ikke. Jeg måtte ta til takke med våre to svenske professorer. De er flinke – men kanskje bedre hver for seg (?). Det er fornøyelig å høre (og ikke minst se) de – LIVE. Morsomme og tabloide i formen. Jeg liker det.

Så hva snakket de om? Jo, dette: "How to be able to turn up after the downturn? Leaders must institute a positive logic of PLUS within their organizations!". Så enkelt. Så vanskelig. De snakker om fire PLUSSER. Du kan lese om det her. Det viktigste jeg fikk ut av det var følgende:

  • Hierarkier er definitivt ut. Bryt opp. Bryt ned.Sentralisering hemmer – nesten alt. Hvis ikke alt 🙂
  • Du kan ikke planlegge for alt. Toårs planer er dumt – det blir aldri slik du har tenkt. Kast budsjettene. Lag progonser i stedet for budsjettene. Følg drømmer. 
  • Kundene dine vil bli overrasket! Vær den som overrasker – tenk annerledes – og belønn det som er annerledes og de som gjør feil av og til (ikke gi de sparken). 
  • EVElution – Med damene på banen får vi et helt annet forretningsliv. Tror du Lehman Brothers-saken hadde skjedd hvis selskapet hadde vært Lehman Sisters. Neppe. Kvinner er annerledes – mer ordentlige og skikkelige enn menn. De har ikke "macho behaviour". 
  • Har ditt selskap en drøm? Har SpareBank 1, der jeg jobber, en drøm, visjon, mission eller kall det hva du vil som virker samlende på alle individualistene? Ego kombinert med et fellesskap (dream). 


Professorene skriver: "

Get people to think differently, feel differently and do differently; and you can’t avoid making a positive difference

". 

Jeg likte det jeg hørte og så 🙂