Kjøpt deg iPad? Her er topp 20 beste apper for iPad! NY oppdatert liste!

I august laget jeg min topp 10 liste med de beste appene for iPad. Her finner du listen. Listen gjelder fortsatt, men etter noen måneders bruk har jeg noen justeringer – noen inn og andre apper ut. Ser Dagbladet også prøver seg med en topp 20 liste med apper du bare må ha (ser de har valgt mange fra min augustliste….hehe).

Se listen for august 2010 her

Ny toppliste for november/desember 2010: Beste apper for iPad

 1. Flipboard – en drøm 🙂 Er et fantastisk sosialt magasin.  Jeg tror du aldri har sett noe lignende. Sjekk hvordan facbook og twittermeldingene dine presenteres. Det har etterhvert blitt flere “kilder” du kan lage magasin av – eks Wired, TEDtalks, the Onion osv.
 2. Dropbox NY! Digger denne. Du kan dele og synke filer online. Jeg har app’en på PC’en, iPhonen og iPaden.
 3. Friendly (venter fremdeles på Facebooks egen app). Beste app’en for å bruke Facebook.
 4. Osfoora HD ut! Den suger. Velg heller Twitter for iPad. NY!
 5. Evernote. Kan ikke leve uten denne. Arbeidslister og notater synkroniseres med telefonen min og web. Fantastisk lekkert! Kan åpne e-postvedlegg med den også.
 6. Reeder. RSS-leser. Holder styr på alle feed’ene mine og den er synkronisert med Google Reader kontoen min. Nice og veldig brukervennlig.
 7. FlightCtrl HD. Fantastisk flyspill – leke kontrolltårn 🙂 Du blir avhengig. Helt sikkert – hvis du liker den slags.
 8. Keynote. NY! Ser vanvittig lovende ut. Gleder meg til å kjøre presentasjonen fra iPad’en. Du kan også lage presentasjoner med Keynote.
 9. Springpad. NY! Har nettopp startet med denne. Ser veldig lovende ut 🙂 Springpad gjør det mulig å lagre og spre ideer og informasjon som du kommer over – bilder, tekst, nettsider ol.
 10. Wikihood. Sjekk hva som står på Wikipedia om det stedet du befinner deg på akkurat nå. Briljant. Kanskje de burde gjøre noe med designet. Men ideen om å bruke Wikipedia på denne måten, er smart.
 11. ABC News. For en måte å presentere nyheter på! På en spinnende globus. Frekt og sykt bra!
 12. BeejiveIM. For chat fra MSN, Favebook osv
 13. Wired Magazine. iPad-versjonen av magasinet Wired blir bare bedre og bedre 🙂 Gleder meg til den engelske utgaven kommer 🙂
 14. Adobe Ideas. NY! Min skrableblokk og tegnebrett.
 15. Howcast. Denne er genial! Små videosnutter som viser deg løsningen på en hel rekke praktiske ting som for eksempel  ”How to make Frittata”, ”How to organise a basement” osv.
 16. Bloomberg. NY! Ser veldig nice ut. Kommer til å bruke mer tid på denne. Aksjekurser og de viktigte finansnyhetene.
 17. Metro UK. NY! App’en er egentlig ikke iPad-tilpasset, men jeg digger gratisavisen (som deles ut i London). Dessuten kan du zoome en del, så da funker det på iPad.
 18. Kindle. NY! Deilig for å lese bøker, men jeg tror jeg fortrekker å lese bøker på mitt andre lesebrett; Kindle.
 19. VGs TV-guide for iPad. NY! Gir vanvittig bra oversikt over tv-kvelden. Nice 🙂
 20. Også måtte jeg ha med denne: Zappos for iPad. NY!Virkelig nice – også er det en av mine favorittselskaper 🙂 Shopping på iPad 🙂
Hva er dine favoritter?

7 responses to Kjøpt deg iPad? Her er topp 20 beste apper for iPad! NY oppdatert liste!

 1. Bra initiativ, men hadde satt pris på om du ga en helt kort kommentar bak alle anbefalinger så vi vet litt om hva det går i! :))

 2. Christian Brosstad

  Nå med mer fyldig beskrivelse av de 20 neste ipad appene 🙂

 3. Takk for fin artikkel med gode tips, Christian. Kjøpte iPad i Canada i sommer og er svært godt fornøyd. Har lagt ut noen tips om programmer her: http://brataas.wordpress.com/2010/08/16/ipad-god-erstatning-for-pc/ .Har testet Keynote på iPad en stund, og det ser lovende ut synes jeg. Spesielt bra at man nå kan overføre "begge veier" mellom iPad og Powerpoint. Venter bare på VGA-kabel som visstnok kommer til Norge neste uke.Av andre applikasjoner kan jeg anbefale:iBooks – legger inn PDF’er via e-post, greit å ha rapporter etc. tilgjengelig over alt.Early Edition – RSS-leser med "avis-aktig" design.Mashable – nyheter om sosiale medierReaddleDocs – for lagring av PDF’er, Word-dokumenter etc.USA Today – amerikanske nyheter, kan leses off-line etter nedlasting.Instapaper Pro – genialt system for å lagre web-sider for senere lesing på iPad.Reeder – RSS-leser med direkte kobling til Google Reader-konto.MobileNoter – synkronisering av MS OneNote.

 4. Christian Brosstad

  @Kjell: Takker for gode innspill + tips til nye apper. Jeg har heller ikke fått tak i riktig kabel, men godt at det blir tilgjengelig neste uke :)Jeg digger iPad’en min også 🙂 Ny verden :)chris

 5. http://itunes.apple.com/us/app/alfabetikon/id549849474?ls=1&mt=8Alfabetikon.com – The Next Seasons Community! – We have the best Deals & Coupons online! Word.- Sign up Now! It’s FREE! Alfabetikon.com is a new and better online workstation.- Buy or Sell a House, or make your Boutique/Shop more Online and sell your products for real. Or buy something from your favorite new store. Sign up and explore all the shops!- We provide you the workstation, so that you can brand your business, write a book, or start a blog, write some articles or use it with work or school. – Maybe you run a Hospital? Make a group for your employees. – We support Facebook, Twitter, Vimeo, Youtube, Open Text & Html integration in your blog, article or profile. You can even start a new Group. – Combine how you like and share your best content. You can choose to share public, private or corporate. – Teamwork is great! Keep up the good work!- Buy & Sell, we have our own bank service for your business or personal needs. – Maybe you need a new wireless bank transfer service? You can save, receive, send or transfer money with E-Money.- E-Money is certificated through PayPal, 2Checkout & Web Money. So if you need to transfer between these providers you can do that also. – Or sell your stuff and get paid! It’s so Easy with E-Money!- To use E-Money we recommend you to open a new PayPal account, if you don’t have one.- Albums, Articles, Blogs, Classifieds, Chat, Coupons, Deals, Events, Forum, Groups, News, Tv, Weather.- The Sky is the Limit! Have a nice day!

Comments are closed.