Hvor så du sist en QR-kode? [STATS]

I New York er de overalt. QR-koder. Du finner dem i magasiner, aviser, på butikkvinduer, prislapper, busser, t-banen, e-postsignaturer osv osv. Listen er lang – og inntrykkene mange. Jeg stod utenfor klesbutikken, Club Monaco, i New York og ventet på kjæresten da jeg oppdaget en QR-kode som de hadde klistret på vinduet. Jeg dro opp iPhonen og skannet koden – svosjh – og en Youtube-film dukket opp med behind-the-scenes bilder fra et foto-opptak. Og modellene hadde på seg de samme klærne som var utstilt i butikkvinduet. Smart 🙂 Snakk om å skape opplevelser 🙂 Nice.

Qr-kode-monacoMobile20barcode20actions-resizMobile20barcode20locations-resMobile20barcode20os-resized-60

 

 

Noen tall og fakta
eMarketer.com har nylig publisert en rapport som sier noe om bruk av barcoder som QR-koder.
  • De fleste har sett QR-kode på selve produktene.
  • Android brukere er mest aktive. Nr 2 er iPhonebrukere.
  • Ikke overraskende er det størst vekst i bruk av disse kodene i USA.
 Sjekk rapporten her.

 

 

Jeg har blogget om QR-koder før. Sjekk denne – Ja, vi elsker QR-koder.

 

Hva er QR-kode?
QR betyr “Quick Response“. Det er en to-dimensjonal kode som er skannbar for smarttelefoner. Disse kodene peker til en url, tekst, telefonnummer, bilder, musikk eller lignende. QR-kodene er en måte å koble offline aktiviteteter med online ressurser.