Sånn var året 2011 – min lille årskavalkade :)

I begynnelsen av desember i fjor gjennomførte jeg det siste foredraget mitt for 2011. Hvis jeg gjør en kjapp opptelling, så lander jeg på 41 store og små eksterne foredrag i løpet av året (!). Det er sykt mange, men jeg liker det.

 

Jeg har møtt mange spennende folk over hele landet. Snakket på norsk, dansk (i hvert fall noen få ord), svensk og engelsk – mer eller mindre vellykket.

 

Det er nettopp alle menneskene jeg har møtt, tilbakemeldingene, innspillene, ny kunnskap og spørsmålene som gjør at jeg liker dette så godt. Det er så mange flinke folk i dette landet – og jeg lærer noe hver eneste gang.

 

Hva er så høydepunktet?
Det er mange høydepunkter i løpet av året – hver på sin måte. Det kanskje mest krevende jeg har gjort i 2011 er å gjesteforelese over tre timer på NHH i Bergen. Studenter er kritiske og stiller spørsmål ved alt. Det er bra – og lover godt for fremtiden.

 

Det har også vært gøy å snakke foran veterinærer, headhuntere, hotellsjefer, kundeservicemedarbeidere, kommuneansatte, sikkerhetsfolk, kommunikatører osv.

 

I 2011 ble jeg også nominert til Årets foredragsholder, men vant ikke (betyr ikke så mye, bare hyggelig å komme på topp-ti-listen). Vinneren ble Pål Børresen fra Schibsted. Grattis! Har ennå ikke fått anledning til å høre Pål in-action, så det får bli en ting på aktivitetslisten i 2012.

 

2011 ble også året da SpareBank 1-bloggen Penger og livet fylte 5 år. Nordens første bedriftsblogg ble feiret med et fagseminar om corporate blogging – ”Blogging fra pikerom til styrerom”. Det ble fullstappet sal og mange spennende foredragsholdere – blant disse svenske Elaine Bergqvist – nå Elaine Eksvärd (kanskje Nordens beste retorikkekspert).

 

Men det som gir meg aller mest er alle de små møtene med flinke folk som byr på egne erfaringer. Det har det vært mange av i år. Det liker jeg. Tusen takk for det 🙂

 

Jeg gleder meg til 2012.