Alle virksomheter bør oppleve en sosialmediekrise

Mandag denne uken ble Twitterkontoen til burgerkjempen @BurgerKing hacket. Logoen ble byttet ut med McDonalds logo – og det ble tvitret at Burger King nå hadde kjøpt opp sin største konkurrent. Reaksjonene på sosiale medier lot ikke vente på seg. Totalt ble det over 450 000 tweets om saken – og Burger King fikk 30 000 nye følgere på Twitter i løpet av en dag. WOW! Hva er det noen som sa krise for Burger King?

Nyttig fordi…
Det er nok ingen ”sosialemediekriser” som er helt like, og årsaken til at de skjer er nok uendelig mange. Men å oppleve en krise utvikle seg i sosiale medier – akkurat sånn som Burger King nå har opplevd – er nyttig for enhver virksomhet (har opplevd det selv på kroppen noen ganger). Det er nyttig først og fremst fordi:

  • Du får testet at kriseplanene dine fungerer (hvis du har noen) – eller ikke fungerer
  • Du får føle på kroppen kraften i sosiale medier – på godt og vondt
  • Du får kjenne på maktesløsheten i at ”ingen hører på deg”
  • Og du får føle på kroppen gleden i å snu noe negativ til en positiv opplevelse –når du gjør noe riktig

En god trøst er at folk glemmer fort, og det er ingen som husker selve krisen, men mer hvordan det ble håndtert. Dessuten kan en krise brukes til noe positivt i egen organisasjon – og læring er heller ikke dumt. Neste gang det dukker opp en krise, så er du bedre rustet til å takle den. Digg?

Burgerking-twitter-hackMcdonalds_by_burger_king

Bilder adage.com