Europas første ”rene” mobilbank er her – Hello Bank!

Denne har jeg ventet på! Den første ”rene” mobilbanken er her – Hello Bank! Vi har tidligere hørt om ”rene” nettbanker (som ikke har bankkontorer osv). Nå kommer altså banken som først og fremst skal tilby banktjenester via mobiltelefonen eller nettbrett (men helt sikkert på ”vanlig” nettbank også etter hvert).

Sprøtt? Nei, ikke i det hele tatt. Vi ser jo at mobilbankbruken i Norge har eksplodert de siste månedene. SpareBank 1 hadde for eksempel i mars i år flere innlogginger i mobilbanken enn i nettbanken. Folk elsker rett og slett mobilen sin – hele livet ligger lagret i den lille device’n som vi tar med oss overalt. I denne konteksten er det ikke rart at det nå dukker opp rene mobilbanker. Det skulle jo bare mangle…

En sosial bank?
Hello Bank!”, som eies av mer kjente BNP Paribas, forteller også at de skal rigge banken slik at den hensyntar kundenes sosiale vaner som er med på å endre relasjonene til banken (!).  Det gjenstår å se hva det egentlig betyr.

Artists view of Hello bank1Dette blir uansett veldig spennende å følge med på fremover.

Nettbank vs mobilbank
Hele banknæringen har gjennomgått store endringer de siste årene. Det pågår hele tiden! Spørs om ”rene” mobilbanker ikke vil ha så stor betydning for banknæringen som da de rene nettbankene ble lansert for 12-13 år siden. Uansett: konkurranse er knallbra – og alle initiativer som kan bidra til bedre opplevelser og tjenester for bankkundene, ønskes velkommen.

PS: Sjekk denne: Hello Bank! har invitert kunsterne til å leke med banklogoen. Det er lekkert 🙂

 

One response to Europas første ”rene” mobilbank er her – Hello Bank!

Comments are closed.