Hjelp?! Hvordan bruker ungdom sosiale medier? Trenger tips!

Neste uke skal jeg snakke for en hel haug med med unge om deres bruk av sosiale medier. Jeg trenger å oppdatere meg på denne målgruppen – derfor håper jeg du kan hjelpe meg med tips, lenker, vinklinger osv. Det hadde gjort meg fryktelig glad. Temaer:

 • Hva er ungdom opptatt av?
 • Hvordan bruker de sosiale medier?
 • Hvilke sosiale medier er størst i denne målgruppen?
 • Hva er “in”og hva er “ut”?
 • Hva blir det neste “store”?
 • Hva skiller de unges bruk fra foreldregenerasjonens bruk av sosiale medier?
 • Hvordan påvirker bruken av sosiale medier deres liv? Mindre “fysisk” tid med venner?
 • Hvordan bruker de mobiltelefonen?
 • Hvor utbredt er digital mobbing?
 • Hvordan forholder de unge seg til reklame eller annet kommersielt press i sosiale medier?

I tillegg skal jeg benytte sjansen til å diskutere disse temaene med ungdommen. Jeg gleder meg 🙂

Send meg en e-post eller legg igjen i kommentarfeltet nedenfor. Tuuusen takk 🙂

Invitasjon Ung og trafikk 2013

6 responses to Hjelp?! Hvordan bruker ungdom sosiale medier? Trenger tips!

 1. ingeborgv

  Hei Christian! To mulige kilder til deg:
  – En del statistikk om ungdom og sosiale medier i “Liker – liker ikke-“boka fra Institutt for samfunnsforskning som kom i vinter. Sjekk med Bernard Enjolras som har god oversikt – samfunnsforsker på Twitter. 
  – Tipper Nils Petter Strømmen og gjengen bak InterBuss hos TNS Gallup kan hjelpe deg. Du finner ham på Twitter som nilsps.

 2. RagnarSyltevik

  Hei Christian! 
  Ungdom og sosiale medier er et veldig spennende tema, men ettersom det ikke virker til at du har for mye nytt å komme med som kan gi store AHA øyeblikk, burde du nesten ikke bare sette deg på en krakk og stille alle spørsmålene du allerede har skrevet her på bloggen din til de fremmøtte? Om man bare forteller ungdom at dette er hva de gjør eller burde gjøre, så er vel ikke det altfor spennende? Så, skap en dialog, Eller enda bedre, skap et konkret og synelig resultat av kvelden! 
  Så kan du innimellom spe på med egne erfaringen om hvordan denne bruken skiller seg fra foreldre generasjonen og hvordan ungdommen kan utnytte mulighetene som er tilstede i de met aktuelle mediene, kanksje tenke høylytt om nye måter å utnytte mulighetene.
  Da jeg tidligere har vært involvert med en annen bank sine tilsvarende aktiviteter mot ungdom segmentet lærte jeg at de var mest interesert når de selv snakket. Dette har sikkert andre delte erfaringer med. Men det er 
  Håper dette kommer såvidt til nytte da det vel muligens er litt opplagt, jeg gleder meg ellers til å begynne å følge litt bedre med på hva annet spennende du foretar deg, skulle gjerne sett deg holde foredrag selv, den gelden har jeg ikke hatt enda.

  • RagnarSyltevik Hei Ragnar. Takk for gode refleksjoner. Selv om jeg ikke er helt grønn på området, vet jeg av erfaring at det er krevende å holde presentasjoner for ungdom – som både engasjerer og oppleves relevant. De er veldig kritiske – kanskje skeptiske…men, men….dette skal jeg fikse 🙂 Du har veldig gode innspill – og jeg har tenkt i de samme baner som deg. Jeg digger engasjement og tror på dialog. Og jeg tror du har rett i at ungdom elsker å snakke – så bør jeg vel legge opp til det 🙂 Igjen: Tusen takk for innspillene. De er nyttige 🙂

Comments are closed.