Slik kan media involvere brukere

I disse dager arrangeres Nordiske Mediedager i Bergen. Skulle ønske jeg kunne være med på enkelte deler av programmet – det er virkelig noen interessante foredrag i år – blant annet Michael Dobbs om den superpopulære Netflix-serien ”House of Cards”, Tommy Kaas om “web scraping“, og ikke minst Mariana Santos tanker om hvordan lage Europas vakreste grafikk for The Guardian.

Så vi som ikke er der, kan jo følge med på LIVE-sendingene eller twitterstrømmen (#nmd13). Kom over en tweet i dag fra Sosial Direkte-programleder Morten Myrstad som sier at ord som brukergenerert innhold, sosiale medier, samhandling, community, content marketing etc. var helt fraværende i mediedebatten etter at medieundersøkelsen ble lagt frem:

Men det er vel ikke så mørkt i mediabransjen?
Hmm…da blir jeg bekymret på mediebransjens vegne. Hvis det er sånn, ja da får vel mediehusene som fortjent. Men jeg tror ikke at bildet er helsvart, det finnes gode eksempler på brukerinvolvering (eller leser-, lytter- eller seerinvolvering – ja, jeg vet at enkelte henger seg opp i bruken av ordet ”bruker”).

Så slik kan det gjøres – case “Sveriges Radio Plus”
Da jeg leste tweet’en, så tenkte jeg på hvordan Sveriges Radio for en stund siden lanserte Sveriges Radio Plus – hvor brukerne, mens de lytter til radioprogrammet, kan bidra med å skape innhold til programmet (logger på med Facebook-profilen).

Det foregår ved radiolytteren deler bilder, kommentarer, filmer eller lenker på en nettside (som selvsagt funker på alle skjermstørrelser). Andre vil da se det du har lagt ut og kan kommentere, klikke på lenkene og se film. Alt dette for å skape merverdi til radioprogrammene. Det ser riktig så nice ut.

Sveriges Radio Plus

Foreløpig er det ikke mange radioprogrammer som er lagt ut – men jeg har testet dette, og jeg er forelsket. Så får vi bare håpe at Sveriges Radio fortsetter med dette…

One response to Slik kan media involvere brukere

Comments are closed.