Kan en bank skrive <3 (hjerte) i en statusoppdatering? Eller er det kun forbeholdt kidsa?

Dette er statusoppdateringen som fikk vakte litt reaksjoner på Twitter:

Klar for #sommerferie? Her er pengerådene du bør lese gjennom før du drar 🙂 Del gjerne med vennene dine ♥

Og det kom noen svar på @selgerens spørsmål: “Banken mister for mye av profesjonaliteten”, “alt med måte”, “om banken er drevet av en 15 år gammel jente, ser jeg ikke noe problem med dette”, og “Brun og Blid, ja. Bank? Nei.. Absolutt ikke.”

Oi.Oi, tenkte jeg. Hva skjer? Det er ikke noe nytt at banker bruker emoticons i kommunikasjonen på sosiale medier – for å fremstå mer vennlig, tilgjengelig, mindre corporate og mer “hjertelig” (!). Og jeg tror folk liker det.

Jeg holdt mitt siste foredrag før sommeren i dag, og spurte tilhørerne om akkurat denne problemstillingen: “Kan en bank skrive <3 i en statusoppdatering?” – og ingen svarte at “nei, det kan man ikke”.

Hva mener du?

7 responses to Kan en bank skrive <3 (hjerte) i en statusoppdatering? Eller er det kun forbeholdt kidsa?

 1. namedesign_

  Hadde jeg vært bank ville jeg ikke følt det naturlig å utrykke meg på den måten.

  • namedesign_ Ja, vi må ikke glemme at folk reagerer forskjellig på bruk av smileys, hjerter og sånn – og bruken må være tilpasset situasjonen/saken. Men jeg mener bestemt at emoticons gjør at virksomheter fremstår mer vennlig og menneskelig – og viser at det er mennesker bak merkevarene 🙂
   Og hva er det egentlig som bestemmer hvordan en bank kan kommunisere? Kan man ikke bevege grensene litt?

   • namedesign_

    chrisbros Ja,
    det er mennesker bak merkevarer. I hvert fall tjenester. Enig om tilpassing til siuasjon/saken. Men i hvilken grad en
    bør/kan være folkelig avgjøres av ønsket/riktig omdømme. Selv om ingen av oss
    har konto i Norges Bank har vi et forhold til den.
    Vi
    setter ikke ned #renten i denne omgang. Ha fortsatt fin dag 🙂 Kos deg med familien <3
    Jeg
    er en fersking på #SoMe og ser at spørsmålet om merkevarer er tjent med å
    oppføre seg mennesker, og i hvilken grad vi mennesker er tjent med å oppføre
    oss som merkevarer, er igjen relevant – og interessant (”Personal branding” var en buzz for for noen år siden).

    • namedesign_ Ja, dette er en veldig spennende debatt. Bra eksempel du har  – kanskje er det sånn at ikke alle virksomheter kan gjøre dette – eller er det bare vi som er vant til at de ikke gjør det, så da skal de heller ikke gjøre det? Tror det ikke er noe fasit her – men jeg er for å tøye strikken litt 🙂

    • namedesign_

     chrisbros Det har jeg skjønt 🙂 Tøy du! Så finner du hvor mye den tåler. Det er det vi lærer av <3

 2. Thomas Borge

  Språket som brukes kan gi assosiasjoner til andre som bruker det samme språket. Smileys blir nå brukt flittig i dagligtalen, og spesielt mellom venner, så jeg vil anta at de fleste oppfatter banken som mer vennlig når dere bruker smileys. Hvorvidt man synes <3 er greit handler vel da mest om hvilke personer man assosierer med bruken av dette. Personlig så tenker jeg på stereotypien av 14 årige jenter, og at det er med en viss ironi banken bruker dette.
  Det er ikke tvil om at dere gjør godt i å forsøke dere på nye veier slik dere gjør, og emoticons er med på dette. Når det kommer til å bruke <3, så er det nok ikke det mest effektive for å nå bankkunder, men absolutt ok (og tøft at dere våger<3).

  • Thomas Borge Takker for en god kommentar, Thomas 🙂 Det er ulike meninger om dette, og det er bra. Vi får bare prøve oss frem – for oss er det viktig at bank oppleves enkelt og forståelig 🙂 
   ….også må vi tillate oss å tøye grensene litt 🙂

Comments are closed.