60 minutter med Arianna Huffington [video]

Denne bloggposten ble etterhvert noe helt annet enn det jeg hadde tenkt. Jeg skulle blogge om mangel på digital kultur i New York Times…men endte opp med hvor viktig det er med digitale pauser. Beklager det. Så hopp bare over starten på blogginnlegget, og se heller videoen nederst på siden. Da skjønner du hvorfor ting ikke ble slik jeg hadde tenkt 🙂

Digitale problemer i New York Times
Du har sikkert fått med deg den digitale nedturen som New York Times nå opplever. En intern arbeidsgruppe i avisen har laget en rapport, The NYT Innovation Report, som tegner et meget blekt bilde av den historiske storavisen. Rapporten slår fast at mediehuset ikke klarer den digitale overgangen. New York Times mangler en digital kultur – eller som det står skrevet i oppsummeringen:

The New York Times is winning at journalism. At the same time, we are falling behind in a second critical area: the art and science of getting our journalism to readers. We have always cared about the reach and impact of our work, but we haven’t done enough to crack that code in the digital era.”

Enkelt fortalt: Leserne svikter avisen. Newsfeeden er den nye forsiden – ikke forsiden til New York Times. Avisen knuses av nye konkurrenter som f.eks Huffington Post og BuzzFeed. Disse to mediehusene er eksperter på digital deling og promotering mot et stort digitalt publikum.

Digital pause
Jeg kjenner litt til hvordan Huffington Post jobber digitalt, men vet vel ikke så mye om grunnleggeren Arianna Huffington. Hva har hun gjort som har bidratt til denne digitale suksessen?

Når vi ikke vet, da googler vi.

Så derfor googlet jeg henne. På trefflisten dukket det opp et videoklipp med Arianna Huffington fra et LinkedIn seminar hvor hun snakket hun om boken sin “Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder“. Paradoksalt handler boken om hvor viktig det er å ta digitale pauser (hun mener faktisk at vi må sove mer…hehe). Vi må bli flinkere til å koble av i en connected verden.  Mobiltelefonen har blitt vår tids Gud. Fy!

Jeg ble så inspirert av Arianna Huffington, så nå er boken lastet ned på min Kindle. Har du også lyst på litt inspirasjon? Start med å se dette videoklippet! Arianna er sjarmerende, dyktig, humoristisk og relevant.