Nå har jeg nesten fått Netflix-serie-følelsen – på NRK!

Ja, det er mulig. Her skal du høre.

Hvis du har sett tv-serier på Netflix, så kjenner du følelsen: Netflix legger ut alle episodene i TV-serie på en gang. Du trenger ikke vente en hel uke – som er den klassiske tv-tittingen – på neste episode. Går det riktig ”ille”, så risikerer du å gjøre deg ferdig med TV-serien i løpet av en helg. Nydelig 🙂

Økonomi trenger ikke å være vanskelig – og kjedelig!
Denne helgen oppdaget jeg en ”økonomi-serie” på NRK under vignetten Kapital. Statskanalen har satt sammen en fantastisk samling med dokumentarer som handler ulike aspekter ved verdensøkonomien. Hele 11 ulike programmer om alt fra Bitcoin, sannheten om fattigdom og de rike blir stadig rikere – til krise i den franske velferdsstaten og Europas syke økonomi.

Felles for alle dokumentarene er at de er fengende godt laget og får deg til å tenke. Ingen dum kombinasjon. Og du trenger ikke en master i økonomi for å følge med. Vi som elsker PowerPoint-formatet og visuell kommunikasjon får også noe ut av dette.

Jeg har ikke kommet meg gjennom alle 11 dokumentarene, men mine to favoritter så langt er ”Russel Brand – Keiserens nye klær” og ”Hans Rosling og sannheten om fattigdom”. Utrolig bra.

Takk NRK! De gamle er fortsatt eldst!