musical.ly

Appen Musically kun for kidsa?

Appen Musical.ly har flydd under radaren til mange foredragsholdere på seminarer og konferanser om digital kommunikasjon. Denne Shanghai-baserte videoappen har over 200 mill brukere og det lastes opp nærmere 13 mill videoklipp hver eneste dag. Offisielt er målgruppen mellom 13 og 21 år – men appen flommer over av barn yngre enn 13 år. Brukerne kaller seg “musers”  – og det finnes en drøss med Musical.ly-stjerner, men de fleste av oss har ikke hørt om noen av dem 🙂 

Veldig ung målgruppe
Dette er nok den eneste sosiale appen som kanskje ikke funker for andre enn den målgruppen den er ment for. Jeg må innrømme at det ser ganske kleint ut når 30-40-åringer mimer og danser etter musikklipp – akkurat som kidsa. Men i følge Forbes.com, så prøver entreprenørene, Alex Zhu og Luyu Yang, å gjøre appen mer attraktiv for eldre målgrupper.

Musical.ly har også klart å få på plass avtaler med ganske mange plateselskaper om å bruke deres låter i musikkappen. Hele Apples musikkatalog er tilgjengelig.

Men hva er egentlig Musical.ly? Hvilke muligheter har merkevarer i dette økosystemet? Podkasten “Mediepodden” tar opp dette – sjekk episode 37:

Flere podkast-tips

Musical.ly er en sosial videoapp hvor brukerne lager og deler musikklipp, sender meldinger og kjører LIVE-sendinger.

One response to Appen Musically kun for kidsa?

Comments are closed.