mobile apps ux

Hva kan vi lære av de “fire store” når det kommer til brukeropplevelse?

Ny oppsummering av ukens viktigste saker innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Schibsteds fremtidsrapport er her

Nok en gang kommer Schibsted med sine tanker og ideer om fremtiden. Årets fremtidsrapport (46 sider) beskriver mange ulike temaer som roboter, kunstig intelligens, stemmestyring, identifisering (ID), mangfold i næringslivet, personvern, utvidet virkelighet, samfunnsansvar, tingenes internett osv osv. Det er en god blanding av faglige bidrag, statistikk og cases. Jeg liker rapporten så langt….men har ikke rukket å lese hele ennå 🙂 Veldig bra at de fokuserer på mennesker i rapporten – og ikke bare teknologien. Her kan du laste ned rapporten (PDF)

schibsted-future-report-2018Instagram vs Snapchat

Det har vært mye prat om hvem som vinner; Snapchat eller Instagram. De kopierer hverandre over en lav sko. Når det kommer til brukertall, så knuser Instagram Snapchat! Ser vi isolert på funksjonen “Stories/historier” så har Instagram over 250 mill daglige brukere, mens Snapchat har 173 mill daglige brukere. Totalt har Instagram over 800 mill aktive brukere. Så hvis det kommer til brukertall, så vinner Instagram klart. Ryktene sier at Snapchat kommer en en total makeover 5. desember. I tillegg kommer de med en rekke nye funksjoner på annonsørsiden (slik at de kan tjene penger). Så da får vi håpe at Snapchat får en ny vår! Vi trenger et sterkt Snapchat slik at Facebook ikke stikker av med hele kaka.

Lurer du på hvilke muligheter det er for annonsering på Snapchat? Sjekk denne podkast-episoden fra Digitala Mediepodden.

Stoler amerikanere mer på Amazon enn banken?

Hvilke holdninger har amerikanerne til de største teknologiselskapene? The Verge har i samarbeid med Reticle Research undersøkt nettopp dette. Hovedfunnene er:

  • Folk stoler mer på Google enn Facebook. Manglende “tillit” er den viktigste årsaken til folk ikke er på Facebook.
  • Folk stoler nesten like mye på Amazon som sin egen bank.
  • En fjerdedel av respondentene sa at de trolig ikke vil anbefale Twitter.
  • Apple er i ferd med å miste “glansen”.Det er også mange interessante funn i undersøkelsen. Se hele undersøkelsen her.

Fire teknologi-giganter dominerer brukeropplevelsen

Alphabets Google, Amazon, Apple og Facebook er kanskje de viktigste aktørene som er med på å forme folks forventinger til brukeropplevelse. I siste episode av podkasten, I love CX, snakker eksperter fra Forrester om hva vi kan lære av disse fire teknologi-gigantene. Hovedpunktene er:

  1. De lager tjenester som er intuitive. En 3-åring som plukker opp en iPad vet hvordan den skal brukes!
  2. Ideen om en intelligent opplevelse. Eks bokanbefalinger i nettbutikken til Amazon.
  3. Være kontekstuell. Eks Google forteller deg hvor mye trafikk det er når du er på vei hjem fra jobben.
  4. En forestilling om at disse selskapene er økosystemdrevet. Se bare på Facebook og Amazon. De er begge egne økosystemer hvor målet er å holde brukerne innenfor deres eget økosystem. Du skal kunne gjøre alt i disse økosystemene.
  5. Apple mister fotfeste. Vi må se til Kina – eks Tencent som blant annet eier WeChat. De har over en milliard kunder – og har ikke satset utenfor Asia…ennå 🙂

Andre småsaker

Photo by Rami Al-zayat on Unsplash