amazon AR app

Teknologitrender 2017, bildegjenkjenning, Amazon og hvem som er hottest på Internett

Her er ukens oppsummering av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Her er det hotteste merkevarene på internett
Magasinet Adweek skriver om hvilke merkevarer som gjør det best digitalt. La deg inspirere – her finner du blant annet Washington Post, Tasty, Food52, Teen Vogue, Gimlet Media, Bleacher Report og mange fler.

Hvordan lager du den perfekte overskriften?
Buzzsumo har undersøkt 100 millioner overskrifter og funnet frem til fire viktige ingredienser som må være på plass for at folk skal “tenne” på saken din (hmm…pass på så du ikke lager en clickbait):

  • Følelser: Har du med elementer av følelser i overskriften? Er noe sjokkerende, vakkert eller vekker sinne?
  • Sjanger: Du må fortelle hva leseren kan forvente av saken. Hva er innholdet?
  • Emne: I alle bransjer er det “hotte” temaer? Det kan være smart å koble seg opp mot disse temaene.
  • Format: Hva er formatet på saken? Er det en opplisting? Quiz? Historie? Forskningsartikkel?

Ebay med bildegjenkjenning
Nå skal det bli enklere å søke etter produkter på eBay bare ved hjelp av bilder, og ikke tekst. eBay bruker kunstig intelligens og maskinlæring slik at kundene kan søke etter et produkt ved hjelp av et bilde. Hvordan det funker, sjekk filmen 🙂

Og der kom også Amazon med AR (Augmented Reality)
AR kan kanskje det hotteste om dagen. IKEA, Snapchat og Facebook har gjort det, og nå kommer altså AR inn i Amazon-appen. Det ligner veldig på IKEA Place (hvor du kan plassere møbler virtuelt i hjemmet).

Teknologitrender 2017
Amy Webb har publisert en ny rapport om teknologitrender. Listen er super lang over teknologier som vil påvirke alle virksomheter innenfor offentlig og privat sektor. Rapporten er på 155 sider, og inneholder beskrivelser av teknologiene, praktiske eksempler og ulike hjelpemidler for å forstå hvordan disse teknologiene påvirker din virksomhet. Du kan laste ned rapporten her.

Tech Trends 2017 amy Webb

Meningsmålinger på Facebook
Fredag åpnet Facebook for at du nå kan legge ut “polls” på facebooksider og din egen profil. Du kan lage en enkel meningsmåling med kun to svaralternativer – kan gjøres både på mobil og desktop. Du kan laste opp bilder/animerte gif’er, og bestemme hvor lenge meningsmålingen skal vare. Nå gjenstår det bare å se hvor mange som kaster seg over dette 🙄 Da Instagram kom med noe lignende, tok det litt av med polls på Instagram Stories…

Facebook polls

Hardkjør mot Facebook – vel fortjent
Denne må du se! Senator Al Franken (D) knuser Facebooks juridiske direktør. Og det er vel fortjent!