Forbrukertrender 2018, BuzzFeed og Google bildesøk

Her er en oppsummering av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering 🙂 

Google endrer bildesøket

Google har fjernet “View Image”-knappen i bildesøket – for å hindre ulovlig bruk av bilder, og øke trafikken til nettsidene hvor bildene ligger. Vet ikke helt om dette blir resultatet – fordi det er like enkelt å kopiere bildene som før.

BuzzFeed re-tenker distribusjonsstrategien

Sjefen i Buzzfeed, Jonah Peretti, avslører i samtale med Recodes Peter Kafka at de må tenke om igjen når det kommer til ekstern distribusjon av innhold. En forretningsmodell som baserer seg på kun på inntekter fra plattformer som man selv ikke kontrollerer, funker ikke i lengden. Det blir rett og slett ikke noe penger av det. Så nå er det multi-inntektsstrømmer som gjelder fra f.eks “branded content”, produktplassering, salg av bøker og andre varer som er knyttet til innholdet som publiseres og/eller ulike abonnementsløsninger (men er skeptisk til sistnevnte). Så får vi se hva som skjer fremover. De har over 600 millioner brukere per måned, så det burde være muligheter her.

Hør hele samtalen her.

Consumer Stories fra Opinion

Forrige uke lanserte Opinion den ferske rapporten “Consumer Stories“. Opinion presenterte ti nye trender og innsikter vil forme norske forbrukeres holdninger, verdier og atferd de neste årene. Oppsummeringen finner du nedenfor (fra Snapchat). Consumer trends 2018 Consumer Stories 2018

Andre saker:

Facebook med lister

Photo by Austin Chan on Unsplash.