Amazon Go Seattle

Tillit til nye plattformer, og hvem lytter egentlig på podkast

Her er oppsummeringen av de viktigste sakene innenfor kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Podkast – litt fakta og sånn

Apples Podcast Analytics ble tilgjengelig i beta forrige måned, og det er hyggelig lesning for alle podkastere. “It seems like podcast listeners really are the hyper-engaged, super-supportive audiences that everyone hoped“, i følge Wired. Så her er det muligheter for annonsørene.

I forrige uke, på Social Media Days, presenterte Ipsos et dypdykk i den norske podkastverden:

  • 13 % lytter på podkast ukentlig eller oftere (39 % kvinner og 61 % menn). Den ivrige lytter er en mann mellom 20-40 år, bor i Oslo i leilighet, og har høy utdannelse og god råd.
  • Topp 3 genre: 1) Humor 2) Fag og bransjerelatert 3) Nyheter
  • 1 av 10 på landet lytter til podkast, mens 1 av 4 i byene gjør det.
  • Hvor lytter man på podkast? 1 av 2 er på farta (buss, trikk, tog ol. eller ute og går). 1 av 3 spiser eller trener, og 1 av 4 lager mat eller gjør husarbeid.

Her er mine favorittpodkaster 🙂

Tilliten endrer seg

Tillit er nøkkelen til å prøve ut nye tjenester, bli kjent med nye mennesker eller bruke nye selskaper, mener Rachel Botsman, forfatter av boken “Who Can You Trust?“. Tillit muliggjør forandring og innovasjon. Tidligere hadde vi tillit lokalt der vi bor, tillit til institusjoner og nå er det distribuert tillit. I TED-foredraget sitt bruker hun BlaBlaCar som et eksempel på hvordan tilliten til nye tjenester bygges. Det hele foregår i tre steg:

  1. Steg en handler om at du må tro på selve ideen. I dette eksempelet at du tror på at bildelingsselskapet BlaBlaCar er trygg og gir deg verdi.
  2. Det andre nivået handler om å ha tillit til plattformen, at BlaBlaCar vil hjelpe deg hvis noe går galt.
  3. Og tredje nivå handler om å sette sammen små biter av informasjon for å avgjøre om den andre personen er troverdig.

Hun definerer tillit slik: “I define trust as a confident relationship to the unknown.” Sjekk TED-foredraget nedenfor. Rachel Botsman var også på Oslo Business Forum tidligere i år. Sjekk nettsaken her.

 

 Facebook rydder opp i nyhetsstrømmen – og det er en god ting 🙂 

Som du sikkert allerede har lest om, så går Facebook tilbake til røttene sine. Endringene som Facebook har gjort den siste tiden, påvirker definitivt mediehusene og alle andre virksomheter. Facebook prioriterer innlegg fra venner og familie foran annet innhold, og belønner meningsfull dialog mellom brukerne – men det er ingen grunn til panikk, skriver Jon Loomer. Han kommer med noen forslag til hvordan du kan angripe dette i sin bloggpost. Jeg tror disse endringene er bra for brukerne fordi virksomheter nå MÅ prioritere/lage bedre innhold på Facebook. Jeg synes podkasten Sosialt sett har gode diskusjoner om temaet:

Endelig har Amazon Go åpnet! 

Detaljhandelen og dagligvarebransjen står overfor store endringer – og den viktigste aktøren som forstyrrer disse bransjene mest er nok Amazon. De siste månedene har det vært mye omtale av Amazons nye butikkkonsept, Amazon Go. En butikk uten kasser og kø. Nå har de åpnet i Seattle. Amazon pusher grenser igjen. De skriver “what if we could create a shopping experience with no lines and no checkout? Could we push the boundaries of computer vision and machine learning to create a store where customers could simply take what they want and go? Our answer to those questions is Amazon Go and Just Walk Out Shopping.” Så hva venter den norske dagligvarebransje på?

 Andre småsaker: