Om podkasten “The Daily”, pressemeldinger og “Techlash”

Siste nytt om kommunikasjon, sosiale medier og digitalisering.

Hvorfor er podcast viktig for mediene fremover?

Lisa Tobin, redaktør for New York Times podkast “The Daily”, forklarer i dette videoklippet hvorfor podkast er fremtiden. Podkasten “The Daily” er lastet ned over 200 mill ganger det siste året. Podkasten har 4,5 mill lyttere hver måned, 2/3 av lytterne er under 40 år og 1/3 er under 30 år. New York Times (NYT) snakker om at podkasten er den nye “forsiden” for NYT. I motsetning til den gamle forsiden, er denne forsiden med deg hvor enn du er. Denne våren kommer også podkasten på mange radiostasjoner rundt i USA.

Er pressemeldingen død?

DNB har sendt sin siste pressemelding, skal vi tro DNB selv. Sikkert ikke så dumt fordi pressemelding som format har en svært usikker fremtid. Det funker fortsatt i noen svært få situasjoner, men ofte er det beste å ta direkte kontakt med mediene – eller å bygge din egen nyhetsplattform eller utvikle 3.parts samarbeid (som vi blant annet gjør der jeg jobber). Målet er å sikre god og relevant distribusjon av eget innhold – så du treffer målgruppen din. Det er ingen god idé å satse alt du har på plattformer som du selv ikke eier, som f.eks Facebook. Hans-Petter Nygård-Hansen (skal det være tankestrek mellom Petter og Nygård også? 😂) har skrevet en bra sak om temaet. Uansett, pressemeldinger eller ei, medie-Norge lever fortsatt!

Nydelig kundeservice, Norwegian!

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg samler på gode kundeopplevelser i sosiale medier. Her kommer en fra siste uke fra flyselskapet Norwegian. Nydelig håndtert av kundesenteret 👏

En misfornøyd kunde poster på Facebook-veggen til Norwegian: 

Og slik svarer Norwegian:

Facebook om “techlash”

Tech-selskapene blir stadig mer upopulære. Kritikken mot flere av IT-selskapene har de siste årene blitt så stor at det har dukket opp et eget uttrykk som beskriver situasjonen: “techlash“. Facebook er en av disse selskapene som møter motbør fra flere kanter; politikere, media, brukere osv. Facebooks COO Sheryl Sandberg snakker ut om temaet med Kara Swisher fra Recode.

Denne roboten fikser Rubiks kube på 0,38 sekunder! Amazing 😲

Andre småsaker: