Sommerens boktips og litt annet småsnacks

Ferietid er lesetid for meg. Har samlet en haug med bøker (digitalt) som jeg skal komme meg gjennom denne sommeren, både fagstoff og fiksjon. Tusen takk til alle dere som har tipset her og der det siste året. Her er noen av (fag)bøkene som står på listen min akkurat nå: 

A Higher Loyalty av James Comey

Dette er ikke akkurat en fagbok. Her snakker tidligere FBI-direktør, James Comey, ut om e-post-skandalene, Trump og russisk innblanding i valget. Boken kan kjøpes her.

Small Giants av Bo Burlingham

Journalisten Bo Burlingham skriver om 14 selskaper som ikke har som mål om å bli størst, men har ambisjoner om å bli best på andre ting; fantastiske kjerneprodukter/tjenester, et godt sted å jobbe, nydelig kundeservice, samfunnsansvar og skape et balansert liv. Du kan kjøpe boken her.

Great at Work av Morten T. Hansen

En bok om hvordan man kan jobbe mindre og oppnå mer! Er det mulig? Boken er basert på forskning. Du kan kjøpe boken her

Who Can You Trust? av Rachel Botsman

Tillit er nøkkelen til å prøve ut nye tjenester, bli kjent med nye mennesker eller bruke nye selskaper, mener Rachel Botsman, forfatter av boken “Who Can You Trust?“. Tillit muliggjør forandring og innovasjon. Tidligere hadde vi tillit lokalt der vi bor, tillit til institusjoner og nå er det distribuert tillit. I TED-foredraget sitt bruker hun BlaBlaCar som et eksempel på hvordan tilliten til nye tjenester bygges. Det hele foregår i tre steg:

  1. Steg en handler om at du må tro på selve ideen. I dette eksempelet at du tror på at bildelingsselskapet BlaBlaCar er trygg og gir deg verdi.
  2. Det andre nivået handler om å ha tillit til plattformen, at BlaBlaCar vil hjelpe deg hvis noe går galt.
  3. Og tredje nivå handler om å sette sammen små biter av informasjon for å avgjøre om den andre personen er troverdig.

Hun definerer tillit slik: “I define trust as a confident relationship to the unknown.” Rachel Botsman var også på Oslo Business Forum tidligere i år. Sjekk nettsaken her.

Platform Capitalism av Nick Srnicek

Hva har Google, Facebook, Apple, Microsoft, Siemens, GE, Uber og Airbnb felles? Disse selskapene er i ferd med å bli plattformer – eller som Srnicek skriver; “…businesses that provide the hardware and software foundation for others to operate on. This transformation signals a major shift in how capitalist firms operate and how they interact with the rest of the economy.Du kan kjøpe boken her

Flere boktips

I tillegg har jeg planer om å komme gjennom “The New Strategic Brand Management“, “Sovjetistan“, “The Heart’s Invisible Furies” og “What Happened” (Hillary Clinton).

Og hvis du ikke har lest “Fire and Fury” om Donald Trump, “The Four” av Scott Galloway, “Hooked” av Nir Eyal, “Insanely Simple” av Ken Segall eller biografien om Elon Musk, så bør du gjøre det 😀 Bøkene er checked hos meg ✔

Tips gjerne om andre bøker som jeg burde lese.

 

Og som vanlig, litt om hva som har skjedd sist uke innenfor digital kommunikasjon og sosiale medier:

2 responses to Sommerens boktips og litt annet småsnacks

  1. Christian Brosstad – Author

    Og Monna Nordhagen tipser om den samme boken på LinkedIN:

    Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World–and Why Things Are Better Than You Think – Hans Rosling 🙂

Comments are closed.